Leden Industriekring Schoonebeek

ELG Rietdekkers

Spanjaarspad 26
7761 BL
Schoonebeek
Contactpersoon: M. Lippold
Telefoon: 06 122 85 726

De historie van het rieten dak gaat terug tot de vroegste bewoning van onze streken. Na eerst plaggen en stro te hebben gebruikt, ontdekten de mensen in de Lage Landen het riet als een waterdichte, warme en relatief duurzame dakbedekking. Sindsdien is het rieten dak niet meer uit het Nederlandse landschap weg te denken.

Het aanbrengen van een nieuw rieten dak kan op twee manieren, namelijk met een open of een geslotenonderconstructie, (traditioneel dak of een schroefdak). Het traditionele dak is eigenlijk het rieten dak zoals deze altijd al gemaakt werd, het riet word gebonden aan de latten van de dakconstructie. deze manier van werken heeft als grote voordeel dat het rietendak van
zowel de binnen als de buiten zijde ontlucht word en hier door snel afdroogt, wat weer zorgt voor een langere levensduur. Het schroefdak is een relatief nieuwe manier van het maken van het rieten dak, het riet word op dezelfde manier gelegd als bij een traditioneel dak, het grote verschil is alleen dat het riet niet word aangebracht op een open latten constructie, maar op een gesloten onderconstructie.

De levensduur van uw rieten dak kunt u aanzienlijke verlengen door tijdig onderhoud. ELG kan uw dak jaarlijks controleren en indien nodig onderhoud uitvoeren. Deze controle is vrijblijvend en kosteloos.

Wilt u advies over subsidies, leningen en vergunningen? ELG Rietdekkers adviseert u graag hierover.

Wij hebben hierin veel ervaring onder andere voor onze vaste opdrachtgevers: Natuurmomenten en Monumentenadvies.

ELG Rietdekkers uit Schoonebeek:
• Advies op maat
• Vakmanschap van nature
• Preventief onderhoud
• Ambachtelijke kwaliteit

Gelokaliseerd in: Alle leden