Het convenant werd ondertekend door v.l.n.r de heer J.J. van der Niet (politiechef Noord Nederland), burgemeester Cees Bijl namens de gemeente en de gemeentelijke brandweer Emmen en de heer J. Dorgelo, voorzitter van de Industrie Kring Schoonebeek (IKS) namens de ondernemers. - Foto: Bennie Wolbers

Schoonebeek - Bedrijventerrein De Vierslagen in Schoonebeek heeft dinsdagmiddag in zaal De Wolfshoeve in Schoonebeek het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen.

Ondernemers, gemeente, politie en brandweer slaan de handen ineen om het terrein nog veiliger en daarmee aantrekkelijker te maken voor ondernemers en klanten. Zij gaan de komende twee jaar aan de slag met het opknappen van de groenzones en het verbeteren van de wegen/verharding en de verlichting op het bedrijventerrein.

Ook brandveiligheid van het terrein en de bedrijven zelf krijgt aandacht. Om diefstal tegen te gaan, kijken de partijen of er een collectieve beveiliger voor het bedrijventerrein moet komen en of cameratoezicht gewenst en haalbaar is.